Volg en Like ons opĀ 

In Lottum willen ze ook nog weleens een feestje geven en zaterdag 14 juli was het weder zover. Op het Weistock-festival waren allerlei mooie dingen te zien. Bijvoorbeeld die zeer getalenteerde jongen van Idols, hij kwam er een mooi lied zingen. Daarna was de Belgische rockformatie Nailpin aan de beurt, waarvan de zanger steeds een stroom meisjes met zich medevoerde. Waar hij zich niks van aan trok want hij had voor zichzelf een lellebel uit Belgie meegenomen, die tieten had, die alleszins een prijs verdienden. En ook had zij een alleraardigst hondje. Ik hoor u al zo'n beetje in mijn oortje hijgen van: En hoe zat het dan met de Patatje Metalaars en hoe ging hun show? Een moment geduld, zeg ik dan, gewaardeerde Patatje Metalvrind.

ImageDe Patatjes deden wel een show, maar de show werd pas echt gestolen door de tientallen aanlokkelijke jonge vrouwen die zich op het festivalterrein hadden verzameld. De ogen rolden bij uw Chroniqueur bijkans uit hun kassen. Niet echt natuurlijk. Figuurlijk. Ze moesten natuurlijk zoveel mogelijk het zwijgen worden opgelegd. Dat kan op diverse manieren. Ik dwaal echt af.

Hoe dan was de sjoo? Nu, websurfer en Patatje Metalvrind en Frequente Bezoeker. Ja, zo zal ik u noemen. Frequente Bezoeker. Nu dus, de voortekenen waren niet goed. Alles ging kapot. Vader Macabraham zijn versterker, daar was allemaal geëmmer mee. Ook nog eens knopje afgebroken. Rammstein Shaffy had weer trubbels met zijn spullen. En nog veel meer, nog veel ergere dingen, die ik hier niet zal herhalen. 

Maar, zoals te doen gebruikelijk waren alle zorgen verdwenen als sneeuw voor de zon toen de Patatjes het toneel betraden. Ja, zij deden weer waar dat zij goed in zijn. Hard rocken en het publiek helemaal gek maken. En het publiek was ook niet de minste. En ook zeker niet gering in aantal. Zij waren samengesteld uit stoere jongens, die middels hun klederdracht en haardracht lieten zien dat zij van zware metalen hielden. En aan de andere kant van het medaillon waren er ook nog hele schone dames, die ik uiteraard al genoemd had. Maar zij waren niet alleen godsmooi, maar ook wildenthousiast van Patatje Metal.

Ja, menigeen zag Uw Chroniqueur er lonken naar die vervaarlijk uitziende, maar toch goedhartige Marco Borsatan. Maar zodra hij hun blikken begroeten keken zij  verlegen weer weg. Even goed een heerlijk publiek. Zo moet je ze vaker hebben. Iedereen deed mee. Van de voorste gelederen tot achterin de tent. Een superparty. Wie het gemist heeft mag zich terecht achter den oren krabben en bij zichzelve denken: wat heb ik eigenlijk afgelopen zaterdag gedaan en kan het mogelijkerwijze gaver zijn geweest dan dit fantastische en memorabele optreden van Patatje Metal? Ik weet het antwoord wel.

Maar spoedig hadden de laatste klanken geklonken en trok Patatje Metal zich terug achter den coulissen.
Echter, had Lottum genoeg gehoord en gezien van Patatje Metal? Neen! Vader Macabraham vroeg het hen voor de zekerheid nog: Willen jullie nog een liedje? Jaaah, dat wilden ze wel. Nu dus toen kwam er nog een toegift. Maar na de toegift was het gedaan en snelden de Patatjes zich weer terug naar hun kleedruimte om te zien of er nog wat groupies waren overgebleven van Nailpin. Maar die lagen allemaal te bed natuurlijk. Alleen, want die gast van Nailpin was alweer in zijn karretje naar België aan het rijden met die reeds genoemde hondenbezitster.

Rammstein Shaffy had weer geen chiq gescoord omdat hij te blijde ende te springerig rondhupste. Zo krijg je natuurlijk nooit een meid in bed. Er was wel een chick die zijn laarzen wilde passen. Maar toen de hele show klaar was, toen was die chiq alweer gevlogen. Dus zij kon noch Rammsteins laarzen, noch iets anders van hem passen. Terwijl hij toch de juiste maat heeft.  

Ik druk u andermaal op het hart, lezer, u had er bij moeten zijn. Is dat niet gelukt kijk dan bij 'Optredens'  waar u in de toekomst moet zijn.