Volg en Like ons opĀ 

ImageHellendoorn, 21 mei 2009. Van onze verslaggever. De Patatjes staan niet bekend om het feit dat zij vaak en graag in geschiedenisboeken kijken, maar het was wel van je veni vidi vici daar op Dauwpop. Die gerenommeerde sterren deden ook hun best, maar tegen die vette strakke metalshow van Patatje Metal kan uiteraard niemand op.
Het Beest was eigenlijk aan het poedelen bij een zwembad in Italië, maar pakte, zoals het de ware rockster betaamd toch maar even het vliegtuig om met zijn metalbroeders te gaan rocken op Dauwpop.
Bij daglicht is het altijd een beetje eng voor de Patattekes, maar in dit geval kwamen ze er zeer goed vanaf. Deze show stond als een gefortificeerd huis.
En tevens mag gezegd worden, dat de Patatjes ook hoopten dat Ilse DeLange ook een beetje meekeek vanuit de coulissen, want hoewel zij een verkondiger is van een verwerpelijke muzieksoort (country-pop) waren de Patates Métales halsoverop knotsverliefd geworden op haar. Allemaal! Dus de Patatten zetten hun beste (derde) beentje voor en gaven een gruwelijke supershow.
De vergaderde menigte werd al gauw een schare hossende en uitzinnige fans.
Giel Beelen, fan van het eerste uur was ook van de partij in het Enge Bos en schreeuwde en rockte op vrolijke wijze mee met de Patatjes.
Wat een prachtig schouwspel en wat een heerlijk metalfeest. Helaas geen vlammen, want dan zou dat hele Enge Bos in de fik vliegen, maar wel van die zilveren streamers die uit de shooters komen. En die hangen er nou nog, als souvenir.in de dennebomen die voor het podium stonden.
Ik zeg... Volgend jaar weer?
Foto gemaakt door www.priscillabuijsen.nl