Volg en Like ons op 

Image
Grad Demön stamt af van Djengis Khan
Someren Eind, 2 augustus 2009. Van uw Chroniqueur. Het was kwaai weer tijdens het zum schluss festival. En kaoi weer, daar houden de Patatten niet van en het publiek ook niet. Maar de weergoden houden net als iedereen die niet een stommerik is van metaal, dus tegen de tijd dat de Patatjes zich toonden, klaarde het helemaal op. De duistere wolken ontvluchtten het blauwe canvas van de tedere hemel.
Jongens, ik verdien nou al de AKO literatuurprijs, zo schoon weet ik dit onder woorden te brengen. Enfin, toen de Patatjes aantraden was alle regenleed geleden en was het droog. Wat was er niet droog? De geregelde lezer van deze website kan er al een gooi naar doen. De traanklieren van de ladies alsmede hun poentjes.
Eigenlijk is het helemaal niet gezond voor de Patattekes van Metaal om in het daglicht op te treden. Ze krijgen speciaal van de voodoo-dokter dikke zalf factor metal om zichzelve mee in te zepen, zodat zij niet daar, staande op het podium vlam vatten en opbranden. Want dat gebeurt met de ondoden. Kijken jullie nooit films?
Het was een prachtig optreden. Zij (de Patatjes) maakten de heftigste metalposes, ramden de dikste metalriffs uit de boxen en Marco Borsatan (het opperhoofd) gilde en zong alsof hij van alle poentjes van Someren Eind helemaal tot aan Eindhoven een aaneengesloten zompig moeras wilde maken. Want dat soort dingen gebeuren. Alleen geeft niemand het ooit toe.
Het was een gerock en en een gebeuk dat het een aard had. Het ging erin als koek. Maar op een gegeven moment was de koek op (hee!) en moest de metalen estafettestok overgegeven worden aan die jongens van Rattlesnake Shake.