Volg en Like ons op 

Image
Nico Haat heerscht op de drumsch

7 mei 2011, Schijndel. Van uw verslaggever. De Patatje Metalaars zijn gewoon mensgeworden honden die maar enkele trucs kennen en vermogen uit te voeren. Bij Het Beest is dit bijvoorbeeld gitaarspelen en chicks bespelen. Bij Marco Borsatan is dat zingen en chicks bespelen en ... ik behoef niet door te gaan. U snapt het nou al. Immers, een willekeurige websurfer die zo'n lange zinnen leest en nog steeds niet naar een eenvoudiger site is verhuisd, die moet wel van goeden cognitieven huizen komen. Ik dwaal af. Heel triest. Oh ja, maar de Patatje Metalaar die ontelbare muzikale skills heeft is de verschrikkelijk boos kijkende Nico Haat (eigenlijk is hij een lief beertje) die kan alles. Onder meer drummen. Dus nu, dit optreden te Schijndel was die goeie ouwe Dennie Antichristian niet beschikbaar, dus ging Nico Haat (gekscherend door menigeen Nico Naad genoemd) trommelen. En dat kan hij als de best. Cesar Zuiderwijk zou zijn hoed nog opeten samen met de mijter van Sinterklaas. Zo goed kan Nico drummen. Maar dat laat nog een plekje over voor een basseur. Dus toen belden ze maar The A-Team, die konden even geen bassist leveren. Toen belden ze nog heel veel mensen op die allemaal niet konden. Dus toen kwam Vader Macabraham maar een mopje mee bassen.

Image
Rammstein Shaffy, vuur en een Chinese banier

Nee hoor, hahaha, zo is het helemaal niet gegaan. Ze belden Vader Macabraham per onmiddellijk. Ik hoor u al zeggen, Lucilius, wat een ellenlang zwamverhaal, wanneer gaat u, Chroniqueur eens vertellen hoe het daar nou werkelijk zat en of daadwerkelijk alle loempia's daar gratuit te verkrijgen waren. Op dat laatste zeg ik volmondig: Ja! Het was immers het loempiafeest en iedereen kon daar ongestraft zich helemaal ongans eten aan loempia's. Uw Chroniqueur ook en iedereen van Patatje Metal. Sterker nog, ze werden zelfs aangeleverd terwijl ze aan het rocken waren op het podium. 

Het rocken ging natuulijk als de beste met een denderende stoommachine als de combinatie Vader-Nico als fundament. De gillende gitaren van Het Beest en Rammstein Shaffy maakten het muzikale huis af, waarin de metalen boeman Marco Borsatan in kon wonen.
Het werd nog wel even gevaarlijk toen een van de flame throwers geheel autonoom aan zelfontbranding ging doen. Gelukkig waren daar de behoedzame doch gezwinde handen van Limousinecoureur annex Patatje Metalpooier Bennie Rijman, die snel het vuur uitdeed.
De zaal ging spreekwoordelijkerwijze ook in vuur en vlam vanwege het onnatuurlijke rockwerk van de heren Metalaars. Het bleef nog lang onrustig. En toen iedereen naar huis was gegaan gingen ook de Patattekes naar huis, alom loempia opboerend.

Maar, zeg eens, Chroniqueur, hoor ik u al zeggen. Nu u toch zo lang reeds aan het schrijven bent, in hoeverre betracht het den waerheit, wat u altoos zegt over dat mensen geesten gaan zien op de vooravond van een Patatje Metal-optreden.
Nu, lezer, ik kan u zeggen: Allemaal bullshit. Nou oogjes dicht en snaveltjes toe.