Volg en Like ons opĀ 

Image
De infernale Vader baadt in hemelsblauw licht
Nijmegen, 8 mei 2011. Van uw Chroniqueur. Bij een dorpspomp dient men eerst moeite te doen voordat het eerste water uit de tuit sprotst. Als het eenmaal zover is, dan gaat het pompen gemakkelijker en kan men van het frisse water genieten.
Zo is het ook bij een optreden zo vaak. De eerste paar nummers is het vaak een beetje aftasten en opwarmen van de zaal ...
(niet letterlijk aftasten. Het is niet zo dat de Patatjes de zaal in springen om de dames te bepotelen. Theoretisch dan, feitelijk zou het wel kunnen)  
Dus ... eerst moet de band een beetje pompen als het ware, een beetje moeite doen en dan komt de zaal los en geeft zoveel blijdschap, liefde en energie terug, dat de rest van de show moeiteloos verloopt.
Maar bij de Dag van het Levenslied is het dan weer anders. Dan zijn er al talloze andere artiesten geweest de het publiek hebben opgewarmd. Zij hebben als het ware "gepompt".
Dus dat publiek is als zo warm als een overhitte kachel. En dat was dus het moment dat de Patattekes Métales (na wat technisch oponthoud) het podium bestegen. Bij de eerste tonen ging de tent helemaal los. Was de tent bijna leeg? Neen! Hij was helemaal afgevuld. Iedereen zong en blèèèèrde mee met de metalen meezingers van de Patatten. Alle vrouwen keken verliefd naar de Patatje Metalaar van hun keuze. Het waren prachtige 25 minuten. Want langer duurde de hele show niet. 25 minuten heaven, wat de Patatjes betreft.
Maar, Chroniqueur, vergeet u niet iets te melden? Jawel. De bezetting was door familieomstandigheden van Dennie Antichristian anders dan anders. Maar niet anders dan de dag tevoren. Nico Haat ramde boe en bah uit de drums en Vader Macabraham geselde zijn basgitaar.  
Dus Dennie Antichristian was er niet, maar wel kwam bijbeltechnisch gezien zijn antipode nog even om de hoek kijken. Namelijk Dennie Christian himself. Hoebahoebahoebahoeb!
Ohja, niet vergeten. Na de show kwam er nog een chick Het Beest helemaal betasten. Ten minste, elk gedeelte van zijn (magere en witte!) lijf dat niet bedekt werd door zijn kleding.
Hier wendde Uw Chroniqueur zich op kuise wijze af. Dus ik weet niet wat daar verder is gebeurd.