Volg en Like ons opĀ 

ImageMaandag 9 April, Bovenkarspel. Van uw verslaggever. Eens per jaar is het feest in Bovenkarspel, de parel van Stede Broec. De rest van het jaar werkt iedereen hard op het land, of in de bouw. Die ene keer moet wel heel speciaal zijn. Op de achtbaan zijn ze daar wel uitgekeken en ze kunnen geen suikerspin meer zien, daar in Bovenkarspel. Het is immers kermis als de Patatjes daar aantreden. Het waren de Patatten van Metaal die ze uitnodigden om hun jaarlijkse festijn op te luisteren. Daar Dennie Antichristiaan verstek moest laten gaan nam Nico Haat plaats op de trommelkruk en werd Vader Macabraham voor een korte wijl bevrijd uit het psychiatrische instituut waarin ze hem behandelen voor extreme seksverslaving. (De lezer dient zoiets voor ogen te hebben als Murdock van The A-Team, die ook wordt 'gered' uit een instituut, teneinde een missie uit te voeren. Dit terzijde.)
Vadertje Macabraham is natuurlijk een mensenschuwe gek, maar eenmaal los op het podium, toegejuicht door een menigte Bovenkarspelenaren gaat hij los. (Zie foto.)
Het werd een voortreffelijk metalmeezing feest. Marco Borsatan is een routinier, in die zin dat binnen een handomdraai de mensen meedeinden en meezongen met samensmeltsels van rocksongs en vaderlandse meezingers.
Andermaal vochten de gitaristen Rammstein Shaffy en Het Beest een epische gitaarbattle uit ten overstaande van schuimbekkende toehoorders, die zich afvroegen waarom ze zulks niet op de muziekles leren.
Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de machinale drumkunsten van de tot mens omgebouwde Gatling Gun, Nico Haat. Ze bleven stampen en zingen en rocken tot het helemaal klaar was en het podium helemaal uitgewoond en het publiek vermoeider dan na een driedubbele fuckmarathon.
Toen was het gedaan.