Volg en Like ons op 

Image
Marco Borsatan gilt de longen uit zijn lijf

Bergeijk, zondag 18 augustus 2013. Van uw Chroniqueur. In Bergeijk willen ze nog wel eens een fijne fuif geven en dit jaar waren de snode plannen gesmeed om Pa Tatje en zijn trawanten eens uit te nodigen om gek te komen doen op het podium. Een beetje gek doen en een beetje een ontzettende pot nedermetal te komen opdienen.
De Patatjes deden hun intrede na prachtvolle artisten zoals Postmen en Ambers Autumn. Ook aardige muzikanten, die hun best deden, maar compleet onverstaanbaar, daar zij een overzeesche taal bezigen. Het Engels bedoel ik daarmede. Compleet bespottelijk. Dat verstaat toch niemand?!

 

Geluckig rocken de Patatjes gewoon ouderwets in het Nederlands. Jaja, hoor ik u alweer verveeld roepen, vertel nou maar hoe het was. Was het één groot feest, zoals altijd, waarbij de chicks het heet krijgen en de jongens met uitpuilende ogen de strapatzen van de Patatje Metalaars proberen na te doen. (in de hoop ook wat aandacht te krijgen van de chicks - die niet allemaal, zoals gewenst, in matrozenkledij waren komen opdraven. Ik schrijf dat kledingadvies toch niet voor niks? - )

Ik kan u vertellen, Frequente Lezer, dat het inderdaad zo was. De Patatjes rockten zo, dat er kinetische warmte ontstond, enkel door hun hitsige heupbewegingen. De dames in de matrozenuniformpjes zuchtten en legden heur handjes op de niet mis te verstane boezem (wat sommigen weleens aanduiden met ' een bos hout voor de deur' - uw dienstdoende en ijverige Chroniquer vraagt zich dan af wat dat voor een onnozele metafoor is. Tietwerk is toch niet uit hout vervaardigd? En de "deur", daarin lees ik: de liefdespoort, die ligt toch niet achter het reeds vernoemde'bos hout'? Ik dwaal af, dat doe ik lekker, want er is toch geen enkele redacteur die iets roept in de trant van: 'ja en nou moet het een keer gedaan zijn met het gewauwel', opwaarts en voorwaarts, dus.

De overlevering vertelt dat er in 't publiek een jonge deerne (zeg maar gerust "oud vet wijf") stond, die interesse had om te trommelaer rijkelijk te voorzien van schaamlippelijck vleesch !
Misschien is dit de waarheid + wat extra duimzuigerij, maar er waren menschen die vonden dat deze 2 aan elkaar gekoppeld zouden moeten worden. Den geslagtswerker was toch immers vrijgezel? Ik denk dat de mensen in bergeijk de tijd ver vooruit zijn.... Of lopen ze een beetje achter??

Het laat zich enkel raden hoe dit spanningsveld tussen de Patatje Metal-Roffelslaaf en deze Dirndl tot zijn einde kwam.  Ach wat lul ik eigenlijk, dat weet iedereen. Maar ik ga het niet letterlijk uit de doeken doen. Zo ben ik niet. Zo ben ik wel trouwens. Maar nu even niet. Ik dwaal af, hoe was het nu werkelijk, afgezien van Nico Haats wederzinwekkende escapades?
Welnu: Het was een heel leuk en geslaagd optreden bij daglicht met publiek van werkelijk alle leeftijden. Iedereen zong lekker mee! Het was gewoon weer te gek gaaf!
Amen