Volg en Like ons op 

24 janurari 2015, De Kattendans, Bergeijk. Van uw verslaggever. De Patatten zijn biomechanische wanproducten. Toch weten zij een vlammende pot metal voor te schotelen als hunne plicht hen daartoe roept.
En zo was het in Bergeijk in de Kattendans in de nacht van de jaren '70 en '80. Ze dachten daar een paar brave bands te boeken die helegaar geen bier lustten, maar daar kwamen ze bekaaid vanaf.
De avondopener was een hele bekwame David Bowie-tributeband, genaamd Spiders from Mark. Hartstikke mooi, iedereen enthousiast. Daarna kwamen de raddraaiers van Patatje Metal de zaak op scherp stellen. Marco Borsatan is een woeste voorman die de harten van de vrouwtjes sneller doet kloppen. Hij gilde en schreeuwde en maakte prachtige zingmuziek waar de rest van de patatjes lustig onderdoor musiceerden.

Er was een groep feestbeesten uit Riethoven (Rijthoven), die een heuse staande schermerlamp meegenomen hadden die fungeerde als bierglazenhouder. Tijdens het optreden werd deze ten geschenke gedaan aan de Heren Patatje Metal. Uiteraard gevuld met bier!
Later deed deze schemerlamp dienst als onderdeel van Nico Haats drumstel.
Helaas - maar zij hebben dit uiteraard aan zichzelve en hun onverantwoordelijke wangedrag te danken - ging er veel apparatuur van de Patatjes kapot. Stokken, drumstel en een volledige gitaar-amp van Rammstein Shaffy.

Het optreden ten einde, mengden de Patatjes Métales zich bij het Bergeijkse publiek. Daar werd vanalles uitgewisseld, van niet nader te omschrijven lichaamssappen tot geluidsdragers.
Zo mocht Nico Haat deze fijne elpee van Corrie in ontvangst nemen van onze vrinden uit Rietberg.