Volg en Like ons op 

Oude aankondigingen

Men mag vrijelijk wenen op de Dag van het Levenslied

De Patatjes van Metaal zijn broers, maar ook neven. Halfgoden, die Vadertje Tijd verslaan door onoorbaar lang te leven. God wil het niet en Hij wil ze bij Zich roepen. Maar de Patatjes geven er al eeuwenlang geen gehoor aan. Eeuwenlang? Dat is een ongekend lange tijd en helegaar niet menschelijk haalbaar. [De Bijbelvaste leezer weet heus wel dat dit treurnischwekkende onzin is, daar bijvoorbeeld Adam volgensch de geleerden iets van duizend jaar oud werd. En Methusalem bijvoorbeeld ook. Dit terzijde.] Een periode van vier jaar radiostilte is dus op deze schaal helemaal niks. Misschien moesten ze wel naar bepaalde Oosterse landen om een levenselixir op te halen ende tot rust te koomen. Hahahaha! Uw Chroniqueur zet U andermaal op het verkeerde been. Rust dat is een term die Les Patattes Métales verachten. Dat vinden zij voor types (hier moet de Kroniekschrijver op zijn woorden passen...) types die wel tot het manlijk geslacht behooren maar tevens corduroy broeken draagen en een handtasje hebben. Zij vinden alles 'beeldig'. Ik, hierna te noemen Uw Chroniqueur, lul maar wat. Wanneer barst het toch weder los, het onheilige vuur dat de Patattos teweegbrengen? Spoedig! Geduld is een schone zak, zeg ik altijd maar. Bijvoorbeeld op 12 Mei in Nijmegen. Dan betreden zij met versgepoetste laarzen het podium van de Dag van Het levenslied. Of de Patatjes nog even knap zijn als vier jaar geleden dat kun je zelf zien. Wees erbij!

Voor een aller- allerlaatste keer zullen de metalen maniakken van Patatje Metal een vlammende nederpop-glammetalshow ten beste geven. Dit afscheidsconcert zal plaatsvinden op de meest geschikte plek, in het hart van Eindhoven Rock City, de Effenaar. Voor de infernale boemannen van Patatje Metal valt hierna het grote doek. Maar niet zonder een laatste keer ontzettend te keer te gaan in de X-zaal van de Effenaar. Als vanouds storten Marco Borsatan en zijn mannen de metalmeezingers over het publiek uit. Voor een allerlaatste keer zijn de geharnaste nederpopliederen te horen omfloerst door wederzinwekkende partytricks en pyrotechnics. Komt dat zien en wees erbij!

Patatje Metal zag in 200X het levenslicht en zat al bij Giel Beelen aan tafel nog voordat ze een eerste optreden hadden gedaan. Verschillende grote venues volgden, zoals 013, Zwarte Cross, Paradiso, een optreden bij Vara Live en zeer memorabel optreden op Lowlands. Het gevolg van de band bestaat niet alleen uit metal-liefhebbers, wat de verwachting initieel was, maar uit iedereen die van nederpop houdt en iedereen die van een feestje houdt. De stoere metalklanken ten spijt, vormt het bouwen van een feestje het hart van een Patatje Metal-set. De band bestaat uit zanger Marco Borsatan, gitaristen Rammstein Shaffy en Het Beest. Basseur extraordinaire is André H666 en drummer Nico Haat beukt doorgaans de shit uit zijn drumstel, strakker dan de cloaca van een kolibrie. Het vijftal legt zich toe op het omsleutelen van de meest onschuldige nederpopliedjes tot metalmeezingers. Het zijn mash-ups van Het Goede Doel met Metallica, Klein Orkest met Black Sabbath, Teach Inn met Grand Magus... Verzin het maar.

20 juni 2015 is uw laatste kans om dit onderwereldse vijftal in actie te zien. Jat het laatste geld van uw ouwe omaatje en koopt een kaartje! Komt dat zien!

FAQ

Wa, echt het allerlaatste? Ja
Waar is het?: Kleine Zaal, De Effenaar, Eindhoven
Wanneer is het? 20 juni 2015
Wat moet ik aan? U mag aan wat u wilt. Het is de laatste keer. Gothic kleren zijn het mooist, natuurlijk. 
Is er nog een onderscheid tussen wat vrouwen en mannen aanmoeten? Neen in principe niet. Maar zoals immer geldt het adagium: Vrouwen zo weinig mogelijk, mannen maakt niet uit.
Is er nog meer info voorhanden? www.effenaar.nl


De zich immer een onder een donkere wolkenpak voortbewegende roedel mensdieren, dewelke zich Patatje Metal noemt. zal vrijdag de 24e zich doen horen en zien in Panningen.
Daar behoeft men zich niet over te verheugen, maar wel van te schrikken. Niemand kan zich verzetten tegen de hypnotische stem in zijn of haar geest die hen dwingt zich te begeven naar de 70s/80s night in Dok6.
De Patatjes zullen daar de avond eens even feestelijk komen afsluiten. Vreselijk feestelijk. Men zwiept met de heupen, maakt de meest onfatsoenlijke opmerkingen en behandelt Nederpopklassiekers alsof het minderwaardige vodden zijn die zomaar mogen worden gerestyled naar eigen metalsmaak.
Komt dat zien. En anders is u een loser.

Wanneer? 24 april 2015
Waar? DOK6 te Panningen
Meer weten? www.dok6.eu
Wat moet ik aan? Keurige kledij. Geen gekke dingen. Heel netjes allemaal.

Wanneer? 24 januari 2015
Waar? De Kattendans te Bergeijk
Meer info? www.kattendans.nl
Wat moet ik aan? Keurige kledij. Geen viezigheid meer jongens. Dit is een theater.

 

Uw favoriete band gaat optreden in de centraal gelegen stad U.
Het is een geheimzinnige toestand, want het is is "ergens in een park"  en de precieze tijden zijn ook nog niet bekend.

Wanneer is het? 31 mei 2014 dus
Waar is het? ergens in een park. nadere info later op deze site.
Meer info? Meer info heb ik echt niet, jongens. Het blijft een geheimzinnige bende. Mystiek.
Wat moet ik aan? U verwacht toch zeker niet dat ik een zinnig woord kan optekenen over uw kleedwijze als ik niet eens precies weet waar het is?