Volg en Like ons opĀ 

ImageHet jaar begint goed voor de ingezetenen van het Noordlimburgsche dorp Helden. Zij kunnen andermaal rekenen op een geschiedschrijvend optreden van die rocksuperstars van Patatje Metal. Dit zal de tweede maal voor de Patatjes zijn in de dance- en rock-keet Palladio.

De vorige keer was de zaak zoals te doen gebruikelijk uitgelopen op een onfatsoenlijke metalorgie, waarbij een onnoembare hoeveelheid bier werd genuttigd en een ongewone hoeveelheid lichaamsvocht tussen de beide seksen werd uitgewisseld. Say no more!

Ze zijn daar vast vergeten dat de Patatjes niet alleen een te gekke rockshow weggeven en ook de young ladies in een toverachtige roes achterlaten, maar ook ... 

... dat de Patattekes gevaarlijk zijn voor lieden met een zwak gestel of die gewoon labiel zijn. Want in hun kielzog reizen entiteiten en wezens mede uit een andere dimensie. En deze -ja hoe moet uw Chroniqueur dat nou onder woorden brengen- energie-verzamelingen, ja, die zijn niet altijd welwillend.

Hoe vaak hebben we niet moeten aanschouwen dat de dames niet meer op konden houden met als een derwisj te dansen. En hoe vaak hebben we niet moeten gadeslaan dat de heren, krampachtige bewegingen maakten met hun ene hand en een soort slaande of strelende beweging met de andere hand. Hier konden of wilden deze lieden niet mee ophouden.

Andere nog angstaanjagender zaken kondigen immer de komst van de Patatjes aan. Schimmels groeien op plaatsen waar ze niet horen in de vorm van een ring of van een pentagram. Mensen horen stemmen of zien bloed waar het niet is.
Bijvoorbeeld een arme keuterboer aan de rand van de gemeente die een lek had en ging kijken. Maar wat siepelde er daar vanaf één van zijn dakspanten naar beneden? BLoed. Hij ging er eens onder staan en keek naar boven. Het bloed plensde ineens naar beneden en kletste op zijn gezicht. De boer zelf bleef rustig, hoewel de smaak van het bloed hem nog lang zal bijblijven.
Zijn vrouw echter, die erbij stond toen het gebeurde, begon angstig te gillen en werd hysterisch voorbij mentaal herstel. Zij zag dat het bloed, dat op de grond gevallen was op de grond weer naar elkaar toekroop en daar het logo vormde van die infernale rockband, Patatje Metal.

Wanneer komen ze?: Zaadterdag 19 januari 2008
Hoe laat is het?: ongeveer om 23:00u
Waar is het?: Palladio te Helden.
Wat moet ik aan?: De heren trekken een zwarte spijkerbroek aan met daarboven een T-shirt van hun favoriete band. Judas Priest-shirts krijgen bonuspunten en Patatje Metal-shirts dubbele bonuspunten.
De dames dienen zoveel mogelijk hun best om hun buste meer volume te geven. Men zoude een brief moeten kunnen posten in hun décolleté. Verder dragen zij een kniebroek van spijkerstof. Hun haren laten zij hangen, dus geen knotjes of paardestaarten vandaag.
Nog een noot voor de dames: vandaag is een uitgelezen dag om jouw favoriete jongen uit te nodigen voor een fikse zoenpartij!